.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«ningú que en nom meu faci miracles no podrà després malparlar de mi»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre dels Nombres

En aquells dies, el Senyor baixà en el núvol i parlava amb Moisès. Llavors prengué de l’Esperit que Moisès tenia i el donà als setanta ancians. Quan l’Esperit es posà damunt d’ells entraren en estat d’exaltació profètica i no paraven. En el campament havien quedat dos homes, Eldad i Medad, inscrits entre els setanta però que no s’havien presentat davant el tabernacle. L’Esperit també es posà damunt d’ells i, allà mateix, al campament, entraren en aquell estat d’exaltació profètica. Un jove anà corrents a fer-ho saber a Moisès. Josuè, fill de Nun, que des de jove era l’ajudant de Moisès, digué: «Moisès, senyor meu, prohibiu-los-ho.» Però Moisès li respongué: «Estàs gelós per mi? Tant de bo que tot el poble del Senyor tingués el do de profecia, i que el Senyor els donés a tots el seu Esperit!»

Nm 11,25-29

Salm Responsorial

R. Els preceptes del Senyor omplen el cor de goig.

És perfecta la llei del Senyor, 
i l’ànima hi descansa; 
és ferm el que el Senyor disposa, 
dóna seny als ignorants.  R

Venerar el Senyor és cosa santa, 
es manté per sempre; 

els determinis del Senyor són ben presos, 
tots són justíssims. R

El servent vostre està prompte a guardar-los amatent; 
però, qui s’adona de les pròpies errades?
Disculpeu el que em passa inadvertit. R

Preserveu-me, Senyor, de l’orgull, 
que no s’apoderi de mi; així seré irreprensible,
i net d’una gran culpa.  R

Sl 18,8.10.12-13.14 (R.: 9a)

Lectura de la carta de Sant Jaume
Ara us parlo a vosaltres, els qui sou rics. Ploreu desconsoladament per les desgràcies que us cauran al damunt. Les vostres riqueses s’han podrit, s’han arnat els vostres vestits, s’han rovellat el vostre or i la vostra plata, i el seu rovell serà el vostre acusador i us devorarà les carns. Heu amuntegat riqueses precisament aquests dies, que són els darrers. El jornal que heu escatimat als qui han segat els vostres camps clama contra vosaltres, i el crit dels segadors ha arribat a les orelles del Senyor de l’univers. Heu viscut aquí a la terra una vida de delícies i plaers, us heu engreixat com el bestiar, ara que és el dia de la matança. Heu condemnat el just, l’heu assassinat i ell no s’ha resistit.

Jm 5,1-6

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

En aquell temps, Joan digué a Jesús:
«Mestre, n’hem vist un que es valia del vostre nom per treure dimonis, i li dèiem que no ho fes més, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres.»
Jesús respongué: «Deixeu-lo fer. Ningú que en nom meu faci miracles no podrà després malparlar de mi. Qui no és contra nosaltres és amb nosaltres. Tothom qui us doni un vas d’aigua pel meu nom, perquè sou de Crist, us dic amb tota veritat que no quedarà sense recompensa. Però a aquell que allunya de mi un d’aquests petits que tenen fe, valdria més que el tiressin al mar amb una mola d’ase lligada al coll. Si la teva mà et fa caure en pecat, talla-te-la. Val més que entris a la vida sense mà, i no que vagis amb totes dues mans a l’infern, al foc que no s’apaga. Si el teu peu et fa caure en pecat, talla-te’l. Val més que entris a la vida sense peu, i no que siguis llençat amb tots dos peus a l’infern. I si el teu ull et fa caure en pecat, treu-te’l. Val més que entris al regne de Déu amb un sol ull, i no que siguis llençat amb tots dos ulls a l’infern, on el corc no mor mai i el foc no s’apaga.»

Mc 9,38-43.45.47-48

"Cadascú rep la manifestació de l’Esperit en bé de tots"

A les primeres etapes de la Història de la Salvació «l’Esperit» és vist com do diví que només un privilegiat com Moisès posseeix. Excepcionalment, a petició d’ell mateix que confessa no poder portar tot sol la càrrega d’aquest Poble, llavors el Senyor prengué de l’Esperit que Moisès tenia i el donà als setanta ancians per ajudar-lo a portar la càrrega del Poble. La pedagogia i paciència de Déu es nota en la generositat amb Eldad i Medad, que no es van presentar davant el tabernacle però sí eren inscrits entre els setanta.
El desig de Moisès «Tant de bo el Senyor donés a tots el seu Esperit» esdevindrà promesa profètica en Joel (Jl 3) i finalment realitat autèntica a Pentecosta quan tots quedaren plens de l’Esperit Sant (Ac 2,4).
Essent l’efusió de l’Esperit Sant el gran do de Déu, recordem la dinàmica per l’eficàcia profitosa de tot regal: cal la generositat del donant, l’acolliment del receptor i el bon ús del regal rebut.
Per coherència «el qui segueix els impulsos de l’Esperit s’interessa per les coses de l’Esperit» (Rm 8,5b). Si no és així, examina què és el que et fa caure en pecat i dintre teu lluita contra l’Esperit (Ga 5,17): la teva mà?, el teu ull? el teu peu? És a dir: les teves possessions, la teva visió de les coses, o el teu ambient? Llavors talla contundentment amb això que t’allunya del camí de l’Esperit i així podràs entrar a la vida de de bò. Només així serà veritat que tots els batejats en Crist, us heu revestit de Crist (Ga 3,27) com empeltats dins de Crist. Altrament «parlo a vosaltres, els rics: les vostres riqueses s’han podrit. El jornal escatimat als segadors clama contra vosaltres. Us heu engreixat com el bestiar, ara que és dia de la matança».

Mn. José Luis Arín

 

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES