.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«què n’és de difícil, d’entrar al regne de Déu»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre de la Saviesa

Vaig pregar Déu que em donés enteniment, i m’ho concedí, vaig cridar l’Esperit de saviesa, i em vingué. La prefereixo a ceptres i trons, i, comparada amb ella, tinc la riquesa per no-res. Ni tan sols la comparo amb les pedres més precioses, perquè tot l’or del món, al seu costat, no val ni un gra de sorra, i la plata no val més que el fang. L’aprecio més que la salut i que la boniquesa, i vull que em faci de llum, perquè la seva claror no s’apaga mai. Juntament amb la saviesa m’han vingut tots els béns, duia les mans plenes de riqueses incomptables.

Sv 7,7-11

Salm Responsorial

R. Que el vostre amor, Senyor, no trigui més a saciar-nos i ho celebrarem amb goig tota la vida.

Ensenyeu-nos a comptar els nostres dies 
per adquirir la saviesa del cor. 
Calmeu-vos, Senyor, Què espereu?
Sigueu pacient amb els vostres servents.   R

Que el vostre amor no trigui més a saciar-nos 
i ho celebrarem amb goig tota la vida. 

Doneu-nos tants dies d’alegria com ens n’heu donat d’aflicció,
tants anys de joia, com n’hem vist de penes. R

Que puguem veure la vostra obra, 
que els nostres fills vegin la vostra glòria. 
Que l’amabilitat del Senyor, el nostre Déu, 
reposi damunt els seus servents. 
Doneu encert a l’obra de les nostres mans.  R

Sl 89,12-13.14-15.16-17 (R.: 14)

Lectura de la carta als cristians hebreus
La paraula de Déu és viva i eficaç. És més penetrant que una espasa de dos talls: arriba a destriar l’ànima i l’esperit, les articulacions i el moll dels ossos, i esclareix les intencions i els pensaments del cor. A tot el món creat no hi ha res que Déu no vegi clarament; tot és nu i descobert davant els ulls d’aquell a qui haurem de donar comptes.

He 4,12-13

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

Un dia que Jesús sortia de camí un home corregué, s’agenollà als seus peus i li preguntava: «Bon mestre, què haig de fer per posseir la vida eterna?» Jesús li digué: Per què em tractes de bo? De bo només ho és Déu. Ja saps què diuen els manaments: «No matis, no cometis adulteri, no robis, no declaris en fals contra un altre, no facis cap frau, honra el pare i la mare.» Ell li respongué: «Mestre, tot això ja ho he complert des de jove.» Jesús se’l mirà amb afecte i li digué: «Encara et falta una cosa: vés a vendre tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor guardat en el cel. Després torna i vine amb mi.» Aquesta resposta de Jesús el contrarià i se n’anà tot trist, perquè era molt ric. Llavors Jesús mirà al seu voltant i digué als deixebles: «Per als qui són rics, que n’és, de difícil, d’entrar al regne de Déu!» Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren sorpresos. Però Jesús els tornà a dir: «Fills meus, què n’és de difícil, d’entrar al regne de Déu! És més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que no pas que un ric entri al regne de Déu.» Ells quedaren encara més sorpresos i deien entre ells: «I qui es podrà salvar?» Jesús se’ls mirà i els digué: «Als homes els és impossible, però a Déu no, perquè Déu ho pot tot.» [Llavors Pere es posà a dir-li: «Mireu, nosaltres ho hem deixat tot per venir amb vós.» Jesús respongué: «Us ho dic amb tota veritat: Ningú dels qui per mi i per anunciar l’evangeli han deixat la casa, germans i germanes, pare, mare, fills o camps, no deixarà de rebre, ja en el temps present, el cent per u de cases, germans i germanes, mare, fills i camps, i també persecucions, i, en el món futur, tindrà la vida eterna.»]

Mc 10,17-30

"La millor pregunta"

Bon mestre, què haig de fer per heretar la vida eterna? Preguntant què haig de fer, aquell home reconeix que alguna cosa ha de fer; i parlant d’heretar la vida eterna, confessa que en definitiva la vida eterna serà regal. Ni do diví sense esforç humà; ni mèrit humà sense regal de Déu.
La resposta de Jesús és genial: Ja saps què diuen els Manaments; és a dir, no pots al·legar ignorància. Menys encara nosaltres a qui, en l’etapa final de la Revelació, el Pare ens ha parlat en la persona del Fill (He 1,1). El qui es la Paraula es va fer carn (Jn 1,14): el seu missat ge és de debò Paraula de Déu viva i eficaç; més penetrant que una espasa de dos talls.
És font d’aquella saviesa que Salomó confessa preferirla a ceptres i trons i, comparada amb ella, tenir la riquesa per no-res; sobretot és do de Déu: vaig pregar Déu i em vingué l’esperit de Saviesa.
Més encara: Jesucrist, Messies crucificat, és la Saviesa personificada perquè és poder i saviesa de Déu per a tots els qui són cridats (1Cor 1,24).
Tot això ja ho he complert des de jove: amb la primera etapa reeixida, Jesús se’l mirà amb afecte i per afecte li digué: Encara et falta una cosa. Vés a vendre tot el que tens i dóna-ho als pobres. Després vine amb mi. Jesús, que estima fins l’extrem (Jn 13,1), vol un amor a la seva alçada i li demana vendre tot el que té i donar-ho als pobres: no per quedar empobrit sinó per tenir un tresor en el cel i així quedar capacitat per venir amb Jesús.
L’atònita pregunta dels deixebles (I qui es podrà salvar?) recorda com als homes els és impossible sostreure’s a la seducció del diner. Només Déu pot omplir el cor humà amb valors que porten a la salvació.

Mn. José Luis Arín

 

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES