.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«feliços els humils: són ells els qui posseiran el país»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura de l’Apocalipsi de Sant Joan

Jo, Joan, vaig veure un àngel que pujava de sol ixent i tenia la marca del Déu viu, i cridà amb totes les forces als quatre àngels que havien rebut el poder de fer mal a la terra i al mar: «No feu cap mal a la terra, ni al mar, ni als arbres, fins que haurem marcat al front els servents del nostre Déu.» Llavors vaig sentir el nombre dels qui havien estat marcats: eren cent quaranta-quatre mil de totes les tribus d’Israel.
Després vaig veure una multitud tan gran que ningú no l’hauria poguda comptar. Eren gent de tota nacionalitat, de totes les races, i de tots els pobles i llengües. S’estaven drets davant el tron i davant l’Anyell, vestits de blanc i amb palmes a les mans, i cridaven amb totes les forces. «Hosanna al nostre Déu, que seu al tron, i a l’Anyell.» I tots els àngels s’estaven drets al voltant del tron, dels ancians i dels quatre vivents, i es prosternaren davant el tron amb el front fins a terra, adorant Déu, i deien: «Amén. Lloança, glòria, saviesa, acció de gràcies, honor, poder i força al nostre Déu pels segles dels segles. Amén.» Llavors un dels ancians em va preguntar: «Aquests són els qui vénen de la gran tribulació. Han rentat els seus vestits amb la sang de l’Anyell, i els han quedat blancs.»

Ap 7,2-4.9-14

Salm Responsorial

R. Aquests són els qui vénen per veure-us de cara, Senyor. 

És del Senyor la terra i tot el que s’hi mou, 
el món i tots els qui l’habiten. 
Li ha posat els fonaments dins els mars, 
i les bases, a les fonts dels rius. R

Qui pot pujar a la muntanya del Senyor? 

Qui pot estar-se al recinte sagrat?
El qui té el cor sincer i les mans netes de culpa, 
que no confia en els déus falsos.

Rebrà benediccions del Senyor,
rebrà els favors del Déu que salva.
Aquests són els qui vénen a buscar-vos, Senyor, 
per veure-us de cara, Déu de Jacob.  R

Sl 23,1-2.3-4ab.5-6 (R.: 6)

Lectura de la primera carta de sant Joan
Estimats, mireu quina prova d’amor ens ha donat el Pare: Déu ens reconeix com a fills seus, i ho som. Per això el món no ens reconeix, com no l’ha reconegut a ell. Sí, estimats: ara ja som fills de Déu, però encara no s’ha manifestat com serem; sabem que quan es manifestarà, serem semblants a ell, perquè el veurem tal com és. I tothom qui té aquesta esperança en ell es purifica, tal com Jesucrist és pur.

1Jn 3,1-3

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

En aquell temps, en veure Jesús les multituds, pujà a la muntanya, s’assegué i els deixebles se li acostaren. Llavors es posà a parlar i els instruïa dient:
«Feliços els pobres en l’esperit: el Regne del cel és per a ells. Feliços els qui estan de dol: vindrà el dia que seran consolats. Feliços els humils: són ells els qui posseiran el país. Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: vindrà el dia que seran saciats. Feliços els compassius: Déu els compadirà. Feliços els nets de cor: són ells els qui veuran Déu. Feliços els qui posen pau: Déu els reconeixerà com a fills. Feliços els perseguits pel fet de ser justos: el Regne del cel és per a ells. Feliços vosaltres quan, per causa meva, us ofendran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies: alegreu-vos-en i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel.»

Mc 5,1-12a

"L’Església, multitud de sants"

L’Apocalipsi és llibre d’esperança que canta la victòria final de l’Anyell (Crist). Un triomf que reclama forta lluita dels seus seguidors; per això l’interrogant desesperat: Ningú no serà capaç de resistir?
(Ap 6,17). El vident —que veu les coses amb ulls de Déu— va sentir el nombre dels marcats que han restat fidels a Déu: cent quaranta-quatre mil, xifra que ell va sentir però no ha comptabilitzat. No és cap numerus clausus sinó resultat de multiplicar 12 Tribus del Poble de l’Antiga Alian ça x 12 Apòstols de la Nova Aliança x 1.000 (xifra només a l’abast de Déu). Els simbòlics cent quaranta-quatre mil poden identificar-se amb la multitud que ningú no l’hauria poguda comptar. Multitud innombrable que també avui és feliç plenament vivint les Benaurances, resum perfecte de l’Evangeli.
Són els qui, responent a la prova d’amor que ens ha donat el Pare reconeixent-nos i fent-nos fills seus, viuen com a fills que s’assemblen al Pare amb Jesús com a model.
El programa de Jesús és clar: feliços de debò ja ara ho són els pobres en l’esperit que amb la pobresa-virtut (filla del despreniment i la confiança en Déu) van derrotant la pobresa-pecat (filla de les injustícies i contrària a Déu); ...els qui ploren amb amor dolent-se del mal que veuen; ...els humils que reben l’ajut del Déu que prefereix els més petits; ...els qui tenen fam i set de la justícia comprometent-se a favor d’ella i no només somiant-la; ...els compassius, que preguen conscientment la petició «Perdoneu les nostres culpes així com nosaltres perdonem» del Parenostre; ...els nets de cor que, fixant-se més en el bé, no es deixen vèncer pel mal sinó que vencen el mal amb la força del bé; ...els qui posen pau treballant pel fruit de la justícia i de l’amor; ...els perseguits que porten al seu cos les marques del Crucificat.
D’aquests n’hi ha hagut i n’hi ha una multitud! Ens hi apuntem? Només per aquest camí serem feliços de debò ja ara i per l’eternitat.

Mn. José Luis Arín

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES