.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«molt aviat sereu alliberats»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre de Jeremies 

«Vindran dies, diu l’oracle del Senyor, que compliré aquella promesa que tinc feta a la casa d’Israel i a la de Judà. Aquells dies, aquells temps, faré néixer a David un plançó bo, que es comportarà en el país amb justícia i bondat. Aquells dies serà salvat el país de Judà i viurà confiada la ciutat de Jerusalem. I a ell l’anomenaran: El-Senyor-és-el-nostre-bé.»

Jr 33,14-16

Salm Responsorial

R. A vós elevo la meva ànima, Senyor.

Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes,
feu que aprengui els vostres camins.
Encamineu-me en la vostra veritat, instruïu-me,
perquè vós sou el Déu que em salveu.  R

El Senyor, bondadós i recte,

ensenya el bon camí als pecadors.
Encamina els humils per sendes de justícia,
els ensenya el seu camí. R

Tot l’obrar del Senyor és fruit d’amor fidel
per als qui guarden la seva aliança.
El Senyor es fa conèixer íntimament als seus fidels,
els revela la seva aliança. R

Sl 24,4-5ab.8-9.10.14 (R.: 1b)

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica
Germans, que el Senyor faci créixer fins a vessar l’amor que us teniu els uns als altres i a tothom, tal com nosaltres també us estimem. Que ell refermi els vostres cors perquè siguin sants i nets de culpa davant Déu, el nostre Pare, el dia que Jesús, el nostre Senyor, vindrà amb els seus sants. Amén.
I ara, germans, volem fer-vos una exhortació i un prec en Jesús, el Senyor. Vosaltres vau rebre el nostre ensenyament sobre la manera de comportar-vos i d’agradar a Déu; ja ho feu, però us demano que avanceu encara més. Ja sabeu els preceptes que us vam donar de part de Jesús, el Senyor.

1Te 3,12.4,2

Lectura de l’evangeli segons sant Lluch

En aquell temps, deia Jesús als deixebles: «Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb l’ai al cor, esverades pels bramuls de la mar embravida. La gent perdrà l’alè de por, pensant en els desastres que sobrevindran arreu del món, perquè fins l’estelada del cel trontollarà. Llavors veuran venir el Fill de l’home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat. Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats.
»Estigueu atents sobre vosaltres: Que l’excés de menjar i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor i us trobéssiu a sobre aquell dia de cop i volta, perquè vindrà, segur com un llaç, per a tothom, sigui on sigui de la terra. Estigueu alerta pregant en tota ocasió i demanant que pugueu sortir-vos-en, de tot això que ha de succeir, i us pugueu mantenir drets davant el Fill de l’home.»

Lc 21,25-28.34-36

"Alceu el cap ben alt estigueu atents sobre vosaltres"

Jeremies, testimoni d’un dels períodes més turbulents de la història de Judà (627-561 aC), anuncia que vindran dies en què el Senyor complirà la seva promesa i farà néixer a David un plançó bo que es comportarà amb justícia i bondat. La intervenció salvadora del Senyor té una clara motivació: són les seves ovelles i el seu ramat.
Pau, que ha començat donant gràcies a Déu pels tessalonicencs i recordant la vostra fe dinà- mica, el vostre amor esforçat i la vostra esperança constant, ara demana que el Senyor faci créixer fins a vessar l’amor que us teniu els uns als altres i a tothom. L’amor és el millor camí per sortir a l’encontre del Senyor, anhel dels tessalonicencs.
Al discurs escatològic Jesús ha predit la fi de la Jerusalem trepitjada pels pagans (v. 20-24); i ara (v. 25s) parla de la fi del món. L’anunci de què els estols celestials trontollaran és en realitat molt bona notícia.
Pel llenguatge simbòlic d’Is 13,10-11 el dia del Senyor —que s’acosta implacable— amb la visita del Senyor portarà a exterminar els culpables: és a dir, els malvats, altius i tirans instal·lats al lloc que només correspon a Déu (dalt de tot). Aquests són els estols que deixaran de lluir i trontollaran per la intervenció del Senyor.
En començar l’Advent a les portes de l’Any de la Misericòrdia, Jesús ens crida a alçar el cap ben alt i refermar els cors perquè siguem sants. Què vol dir això? Que ens cal sobretot estar atents sobre vosaltres: amb menys mirades superficials cap a fora, preocupats per negocis que ens poden afeixugar i fer perdre l’alè, i més vigilància personal cap a dins, ben ocupats en pregar i lluitar per exterminar dins nostre i en el món tots els estols que enlluernen falsament. Ben animats per l’Esperit que ens guia a la pràctica de les obres de misericòrdia tant corporals com espirituals, amb el cap ben alt per la caiguda d’un món construït sobre l’egoisme i el diner, alegremnos-en perquè només llavors veurem venir el Fill de l’home amb poder i gran majestat.

Mn. José Luis Arín

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES