.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«he vingut a buscar i a salvar allò que s’havia perdut»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre de la Saviesa

Senyor, el món tot sencer davant vostre és com un gra que tot just inclina la balança, com un esquitx de rosada que cau a terra al matí. Justament perquè ho podeu tot us apiadeu de tothom i dissimuleu els pecats dels homes perquè puguin penedir-se.
És que vós estimeu tot allò que existeix i no abomineu res d’allò que heu creat, ja que no heu fet res sense estimar-ho. Com persistiria res si vós no ho volguéssiu? Què continuaria existint si no rebés la vostra invitació? I vós, Senyor que estimeu la vida, tot ho planyeu, sabent que tot és vostre, ja que el vostre alè immortal és present en tots. Per això repreneu una mica els qui es desencaminen i, servint-vos d’allò mateix amb què han pecat, els amonesteu i els recordeu les seves culpes, perquè s’allunyin del mal i creguin en vós, Senyor.

Sv 11,23-12,2

Salm Responsorial

R. Beneiré el vostre nom per sempre, Déu meu i rei meu. 

Us exalçaré, Déu meu i rei meu,
beneiré el vostre nom per sempre. 
Us beneiré dia rere dia, 
lloaré per sempre el vostre nom.  R

El Senyor és compassiu i benigne, 
lent per al càstig, gran en l’amor. 
El Senyor és bo per a tothom,   

estima entranyablement tot el que ell ha creat. R

Que us enalteixin les vostres criatures, 
que us beneeixin els fidels; 
que proclamin la glòria del vostre Regne 
i parlin de la vostra potèncias. R

Totes les obres del Senyor són fidels,
les seves obres són obres d’amor. 
El Senyor sosté els qui estan a punt de caure, 
els qui han ensopegat, ell els redreça.  R

Sl 144,1-2.8-9.10-11.13cd-14 (R.: 1)

Lectura de la segona carta de sant Pau als cristians de Tessalònica
Germans, sempre preguem per vosaltres, demanant que el nostre Déu us faci dignes de la vocació cristiana i amb el seu poder dugui a terme tots els bons propòsits i totes les obres que la fe us inspira. Així el nom de Jesús, el nostre Senyor, serà glorificat en vosaltres, i vosaltres en ell, per la gràcia del nostre Déu i de Jesucrist, el Senyor. Pel que fa a l’adveniment de Jesucrist, el nostre Senyor, i a la nostra reunió amb ell, us preguem, germans, que no perdeu el seny ni us alarmeu, encara que una suposada revelació de l’Esperit o una dita o carta que passés com si fos nostra anunciessin que el dia del Senyor és imminent.

2Te 1,11-2,2

Lectura de l’evangeli segons sant Lluch

En aquell temps, Jesús anà de pas a Jericó. Un home que es deia Zaqueu, cap de cobradors d’impostos i ric, intentava de veure qui era Jesús, però la gentada li privava la vista perquè era petit d’estatura. Llavors, per poder-lo veure, corregué endavant i s’enfilà en un arbre al lloc on Jesús havia de passar.
Quan Jesús arribà en aquell indret alçà els ulls i li digué: «Zaqueu, baixa de pressa, que avui m’he de quedar a casa teva.» Zaqueu baixà de seguida i el rebé tot content. Tothom qui ho veié criticava Jesús i comentava el fet que s’hagués quedat a casa d’un pecador. Però Zaqueu es posà dret i digué al Senyor: «Senyor, ara mateix dono als pobres la meitat dels meus béns, i a tots els qui he defraudat els restitueixo quatre vegades més.» Jesús li digué: «Avui s’ha salvat aquesta casa, ja que aquest home també és un fill d’Abraham. És que el Fill de l’home ha vingut a buscar i a salvar allò que s’havia perdut.»

Lc 19,1-10

"El Fill de l’home ha vingut a salvar allò que s’havia perdut"

La 2a part del llibre de la Saviesa vol aixecar els ànims dels deportats a Babilònia recordant l’opressió dels seus avantpassats a Egipte i com el Senyor els va alliberar.
Perquè ho podeu tot, us apiadeu de tothom perquè puguin penedir-se, s’allunyin del mal i creguin en Vós.
2Te s’escriu després d’una carta autèntica de Pau (1Te) i d’una falsa carta on diu que «el dia del Senyor és absolutament imminent».
No us alarmeu encara que una suposada revelació de l’Esperit o una carta que passés com si fos nostra, us anunciessin que el dia del Senyor és imminent. 2Te corregeix matisant que l’inici de la fe, tot el seu recorregut per la història i l’accés definitiu al Regne del cel són sota el signe benvolent de l’amor de Déu.
Amb la «comunió de béns» com un dels quatre pilars de la Comunitat (Ac 2,42s), Lc insisteix més que cap altre en el perill de les riqueses.
Què n’és de difícil als rics d’entrar al Regne de Déu! (Lc 18,24) L’episodi anterior de l’home ric acabava enigmàtic: Allò impossible als homes, és possible a Déu (Lc 18,27)
Què hi ha? Amnistia o conversió?
De Zaqueu, home ric, acaba Jesús dient que avui ha entrat la Salvació en aquesta casa.
La clau és que el Fill de l’home ha vingut a buscar i salvar allò que s’havia perdut.
Zaqueu, home ric, estava perdut però acollí amb alegria la crida de Jesús: Baixa de pressa que avui m’he de quedar a casa teva.
Zaqueu el rebé tot content i digué: «Senyor, ara mateix dono als pobres la meitat dels meus béns». Notem l’ara mateix del dono als pobres en contrast al tan habitual «donaré / faré / compartiré» que sovint situa els propòsits en un futur certament molt imperfecte.

Mn. José Luis Arín

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES