.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«allà hi haurà els plors i el cruixir de dents»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del primer llibre dels Reis

En aquells dies, el Senyor s’aparegué a Salomó en un somni durant la nit, en el santuari de Gabaon, i li digué: «Digue’m què vols que et doni.» Salomó li respongué: «Senyor, Déu meu, vós m’heu fet rei a mi, servent vostre, perquè ocupés el tron de David, el meu pare, però sóc encara un jove que no sé conduir la gent, i em trobo enmig del poble que vós heu elegit, un poble que ningú no és capaç de comptar, de tan nombrós com és. Feu al vostre servent la gràcia de saber escoltar, perquè pugui fer justícia al vostre poble i destriar el bé del mal. Sense això, qui seria capaç de governar aquest poble vostre tan considerable?» Al Senyor li agradà que Salomó li hagués demanat això, i li digué: «Ja que no demanes molts anys de vida, ni riquesa, ni la vida dels teus enemics, sinó discerniment per poder escoltar i fer justícia, jo et donaré això que demanes: et faré tan prudent i sagaç que ni abans de tu ni després ningú no se’t podrà comparar.»

1Re 3,5.7-12

Salm Responsorial

R. Com estimo la vostra llei, Senyor! 

El Senyor és la meva heretat; 
vull estar atent a les vostres paraules. 
M’estimo més la llei que surt dels vostres llavis 
que mil monedes d’or o de plata.  R

Que el vostre amor em conforti, 
com vau prometre al vostre servent. 
Quan arribi la vostra pietat, 

jo tindré vida, la llei farà les meves delícies. R

Jo aprecio els vostres manaments 
més que l’or i més que tot, 
per això m’estimo els preceptes, 
i m’emparo dels camins enganyosos. R

És admirable el vostre pacte, 
per això el té present la meva ànima. 
La vostra paraula, explicada, 
dóna llum i l’entenen els senzills. R

Sl 118,57.72.76-77.127-128.129-130 (R.: 97a)

Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Roma
Germans, nosaltres sabem que Déu ho disposa tot en bé dels qui l’estimen, dels qui ell ha cridat per decisió seva; perquè ell, que els coneixia d’abans que existissin, els destinà a ser imatges vives del seu Fill, que ha estat així el primer d’una multitud de germans.
Ell, que els havia destinat, els crida, els fa justos i els glorifica.

Rm 8,28-30

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús digué a la gent:
«Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp. L’home que el troba el deixa amagat i, content de la troballa, se’n va a vendre tot el que té i compra aquell camp. També passa amb el Regne del cel com amb un comerciant que buscava perles fines. El dia que en trobà una de molt preu, anà a vendre tot el que tenia i la comprà. També passa amb el Regne del cel com amb aquelles grans xarxes que, tirades a l’aigua, arrepleguen de tot. Quan són plenes, les treuen a la platja, s’asseuen i recullen en coves tot allò que és bo, i llencen allò que és dolent. Igualment passarà a la fi del món: Sortiran els àngels, destriaran els dolents d’entre els justos i els llençaran al forn encès: allà hi haurà els plors i el cruixir de dents.» «Ho heu entès, tot això?» Li responen: «Sí que ho hem entès.» Ell els digué: «Mireu, doncs: Els mestres de la Llei que es fan deixebles del Regne del cel són com aquells caps de casa que treuen del seu cofre joies modernes i antigues».


Mt 13,44-52

"Doneu al vostre servent un cor per escoltar"

Els dos Llibres dels Reis són de fet un de sol; i molt lligat als de Samuel.
Mostren una visió ideal de la reialesa segons la tradició deuteronomista: observa els manaments de Déu, segueix els seus camins, posa en pràctica els seus decrets (1Re 2,3). El judici, però, sobre la majoria de reis diu: va fer el que és dolent als ulls de Déu.
Salomó, immensament ric i magnificent vers el Temple, destaca per la saviesa extraordinària: com la va adquirir?
El Senyor digué a Salomó: «Què vols que et doni?». Respongué: «Doneu al vostre servent un cor per escoltar.»
El text original parla literalment de cor per escoltar. Escoltant amb el cor Déu i els germans rebem el do de discerniment per jutjar amb justícia.
Rm 8,14-30 parla del viure com a fills de Déu per l’Esperit. Criteri axiomàtic: Tots els qui són guiats per l’Esperit són fills de Déu. Ser fills de Déu no és qualitat estàtica, rebuda màgicament, sinó camí de vida obert i sostingut per l’Esperit.
La certesa del cristià en la seva salvació es basa en la coherència fidel de Déu que ho disposa tot en bé dels qui l’estimen.
Les dues paràboles d’avui —exclusives de Mt— subratllen que el Regne de Déu és un veritable tresor; que de fet portem en gerres de terrissa (2Cor 4,7).
L’home que troba el tresor amagat fa negoci venent tot el que té per comprar-lo: no hi ha comparació entre el cost i l’adquisició; entre l’esforç per seguir Crist i el goig de viure amb Ell.
Per això ho fa content de la troballa.
La renúncia o despreniment evangèlic, més que condició prèvia per accedir al Regne, és fruit del seu descobriment.

Mn. José Luis Arín

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES