.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«tothom qui s’humiliarà serà enaltit»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura de la profecia de Malaquies

Jo sóc el rei dels reis, diu el Senyor de l’univers, i tots els pobles reverencien el meu nom. I ara, sacerdots, us adverteixo que si no feu cas de mi, si no esteu atents a honorar el meu nom, us trauré el poder de beneir. Vosaltres heu abandonat el camí dret i, en veure com jutjàveu, molts s’han allunyat. Heu violat l’aliança que jo havia fet amb Leví, diu el Senyor de l’univers. Per això, jo faré que tot el poble perdi l’estima i el respecte que us tenia, tal com vosaltres ho heu fet amb mi, per no haver seguit els meus camins i haver jutjat amb parcialitat.
¿No tenim tots un mateix pare? ¿No ens ha creat el mateix Déu? ¿Per què som deslleials els uns amb els altres i violem així l’aliança dels nostres pares?

Ml 1,14b-2,2b.8-10

Salm Responsorial

R. Guardeu-me en pau als vostres braços, Senyor.

El meu cor no és ambiciós, Senyor, 
no són altius els meus ulls;
visc sense pretensions de grandeses, 
o de coses massa altes per a mi. R

Em mantinc en una pau tranquil·la, 
com un nen a la falda de la mare, 
tot esperant els vostres dons. R

Israel espera en el Senyor
ara i per tots els segles. R

Sl 130,1.2.3

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica

Germans, entre vosaltres ens férem amables com les mares quan acaronen els seus fills. Així, amb el desig de guanyar-vos, no solament us volíem fer participar de la bona nova de Déu, sinó que us hauríem donat fins i tot les nostres pròpies vides, de tant que us vau fer estimar. Ja recordeu, germans, com era el nostre esforç i el nostre cansament: per no ser una càrrega a ningú, treballàvem nit i dia, mentre us anunciàvem la bona nova de Déu. I ara no deixem mai de donar gràcies a Déu, recordant que, quan rebéreu de nosaltres la paraula de Déu, l’acollíreu com allò que és de veritat: no paraula d’homes, sinó paraula de Déu, que treballa eficaçment en vosaltres, els qui heu cregut.

1Te 2,7b-9.13

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús digué a la gent i als deixebles: «Els mestres de la Llei i els fariseus us parlen des de la càtedra de Moisès: compliu i observeu tot el que us manen, però no feu com ells, perquè diuen i no fan. Preparen farcells pesadíssims i els carreguen a les espatlles dels altres, però ells no volen ni moure’ls amb el dit. En tot obren per fer-se veure de la gent. Per això es fan ben grosses les filactèries, i les borles, ben llargues; els agrada d’ocupar els primers llocs a taula i els primers seients a les sinagogues, i que la gent els saludi a les places i els doni el nom de rabí, o sigui ‘mestre’.
Però vosaltres no us heu de fer dir mestres, perquè, de mestre, només en teniu un, i tots vosaltres sou germans; ni heu de donar a ningú el nom de pare aquí a la terra, perquè, de pare, només en teniu un, que és el del cel; ni us heu de fer dir guies, perquè, de guia, només en teniu un, que és el Crist. El més important de vosaltres ha de ser servidor vostre. Tothom qui s’enaltirà serà humiliat, però tothom qui s’humiliarà serà enaltit.»

Mt 23,1-12

"De mestre i guia només en tenim un: Crist"

El llibre de Malaquies (que vol dir «missatger del Senyor») tanca la sèrie dels 12 Profetes Menors. Presenta la situació, tot i consagrat ja el Temple de Zorobabel: incompliment del shabat i desordres socials.
Sobretot denuncia un sacerdoci que viola el pacte del Senyor amb Leví. Sacerdots, si no feu cas de mi, us trauré el poder de beneir.
Això és greu perquè, abandonant vosaltres el camí dret, llavors molts s’allunyen de Déu.
Evocant l’estada missionera a Tessalònica, Pau recorda: ens férem amables com les mares quan acaronen els seus fills. També diu (v. 11) que, com un pare als seus fills, us encoratjàvem a viure d’una manera digna de Déu.
Pau, com el Bon Pastor que dó- na la seva vida per les ovelles (Jn 10,11), els hauria donat fins i tot la pròpia vida.
Fruit d’aquest amor i de la força de l’Esperit, quan rebéreu de nosaltres la paraula de Déu l’acollíreu com allò que és de veritat: paraula de Déu que treballa eficaçment en vosaltres.
Dins la secció del Ministeri a Jerusalem i abans del Discurs escatològic, Mt presenta acusacions contra els qui us parlen des de la càtedra de Moisès. Jesús avisa: Compliu el que us diuen; però no feu com ells. Perquè diuen i no fan.
Quin retrat més clar i més dur! Diuen i no fan.
Avís plenament actual sobretot pels qui exercim la missió d’acompanyar en el camí de la fe.
Avís en doble sentit perquè en el camí de creixement en la fe tots som guies de l’altre i tots també som guiats per l’altre.
Com a germà cridat a acompanyar i animar els altres m’haig de revisar cada dia si de debò faig allò que ensenyo i demano als altres. Com a company de camí de tants germans, m’haig de preguntar quines són les veus que més escolto: els testimonis fidels de Crist i del seu Evangeli o les veus que m’afalaguen?

Mn. José Luis Arín

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES