.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«estigueu atents, vetlleu»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre d’Isaïes

Vós, Senyor, sou el nostre pare, el vostre nom és, des de sempre, El-nostre-redemptor. Senyor, per què deixeu que ens desviem dels vostres camins, que els nostres cors s’obstinin a no creure en vós?
Reconcilieu-vos amb nosaltres per amor dels vostres servents, per amor de les tribus que heu pres per heretat. Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu, si davant vostre es fonguessin les muntanyes! Cap orella no ha sentit ni cap ull no ha vist mai un Déu, fora de vós, que salvés els qui esperen en ell. Vós veníeu a trobar els qui feien el bé i es recordaven dels vostres camins. Però ara us heu disgustat amb nosaltres, que hem pecat i ens hem rebel·lat sempre contra vós. Tots som semblants a persones impures, cap de les nostres bones obres no és més que la roba tacada d’impureses. Ens marcim tots nosaltres com la fulla caiguda i les nostres culpes se’ns emporten com el vent. No hi ha ningú que invoqui el vostre nom, que es recolzi en vós en desvetllar-se, perquè ens heu amagat la vostra mirada i ens abandoneu a les nostres culpes. Però enmig de tot, Senyor, sou el nostre pare; nosaltres som l’argila, i vós, el terrisser; tots som obra de les vostres mans.

Is 63,16b-17.19b.64,2b-7

Salm Responsorial

R. Déu de l’univers, renoveu-nos, feu-nos veure la claror de la vostra mirada, i serem salvats.  

Pastor d’Israel, escolteu-nos. 
Vós que teniu querubins per carrossa, 
desvetlleu el vostre poder, 
veniu a salvar-nos.  R

Déu de l’univers,

gireu des del cel els vostres ulls, 
veniu i visiteu aquesta vinya 
que la vostra mà havia plantat
i havia fet robusta i forta. R

Que la vostra mà reposi sobre l’home que serà el vostre braç dret, 
el fill de l’home a qui vós doneu la força. 
No ens apartarem mai més de vós; 
guardeu-nos vós la vida perquè invoquem el vostre nom. R

Sl 79 (R.:4)

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint

Germans, us desitjo la gràcia i la pau de Déu, el nostre Pare, i de Jesucrist, el Senyor.
Sempre beneeixo Déu per vosaltres, pensant en la gràcia que us ha donat en Jesucrist. De tot us ha enriquit en ell: de tot do de paraula i de coneixement. El testimoniatge que doneu de Crist s’ha refermat tant entre vosaltres que no us manca cap mena de do, mentre viviu esperant la manifestació de Jesucrist, el nostre Senyor. Ell també us mantindrà ferms fins a la fi, perquè el dia de Jesucrist, el nostre Senyor, sigueu trobats irreprensibles. Déu és fidel, i és ell qui us ha cridat a viure en comunió amb el seu Fill Jesucrist.

1Co 1,3-9

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: «Estigueu atents, vetlleu. No sabeu quan vindrà el temps decisiu. L’home que se’n va a terres llunyanes, sortint de casa deixa els seus criats responsables de les tasques que confia a cadascun, i al porter li recomana que vetlli. Igual heu de vetllar vosaltres, perquè no sabeu quan tornarà l’amo de casa; no sabeu si vindrà al vespre, a mitjanit, al cant del gall, a la matinada. El tindreu aquí a l’hora menys pensada: mireu que no us trobi dormint. I això que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu.»

Mc 13,33-37

"Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu"

L’entusiasme inicial dels retornats de Babilònia xoca amb la crua realitat de Jerusalem. Només renaixerà l’esperança posant-la en Vós, Senyor, el nostre pare, el nostre Redemptor.
A l’Advent tornem a dir: Reconcilieu-vos amb nosaltres, Senyor. Amb quina garantia?
L’única base ferma per a l’esperan- ça en el nostre Pare, de qui som argila i Ell el terrisser, és l’amor que Ell ens té.
Malgrat que ens desviem dels vostres camins i els nostres cors s’obstinen a no creure en Vós, som el Poble que heu pres per heretat!
Preparem-nos a gaudir l’acompliment per part de Déu del nostre somni: Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu!
Pau basa l’acció de gràcies en la fidelitat de Déu al seu Projecte salvador: Déu és fidel i és Ell qui us ha cridat a viure en comunió amb Jesucrist.
Per això podem estar segurs que ens mantindrà ferms fins a la fi.
Pel camí ens ha enriquit amb tota mena de dons; per això pot dir l’Apòstol: No ens manca cap mena de do. Sobretot ens ha enriquit amb tot do de paraula i de coneixement: complementaris pel tresor de la fe. El do de paraula del qui predica en nom de l’Església; i el do de coneixement del qui acull la predicació.
Benet XVI insistia: «El fonament de tota espiritualitat cristiana autèntica i viva és la Paraula de Déu anunciada, acollida, celebrada i meditada a l’Església» (VD 121).
El clam de l’Advent és clar: Estigueu atents, vetlleu. No amb la vigilància de la por sinó amb la vetlla dinàmica de l’amor.
La vigilància cristiana ens manté atents davant el Senyor que ve en els fets de cada dia perquè no siguin oportunitats perdudes en la construcció d’una «Església a l’escolta de l’Evangeli, pobres i per als pobles, missio - nera i misericordiosa», com vol el papa Francesc; una Església de «misericòrdia amb la miserable».

Mn. José Luis Arín

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES