.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre de Jeremies

«Vindran dies, diu l’oracle del Senyor, que compliré aquella promesa que tinc feta a la casa d’Israel i a la de Judà.
Aquells dies, aquells temps, faré néixer a David un plançó bo, que es comportarà en el país amb justícia i bondat. Aquells dies serà salvat el país de Judà i viurà confiada la ciutat de Jerusalem.
I a ell l’anomenaran: El-Senyor-és-elnostre-bé.»

Jr 33,14-16

Salm Responsorial

R. A vós elevo la meva ànima, Senyor.

Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes,
feu que aprengui els vostres camins.
Encamineu-me en la vostra veritat, instruïu-me,
perquè vós sou el Déu que em salveu. R

El Senyor, bondadós i recte

ensenya el bon camí als pecadors.
Encamina els humils per sendes de justícia,
els ensenya el seu camí. R

Tot l’obrar del Senyor és fruit d’amor fidel
per als qui guarden la seva aliança.
El Senyor es fa conèixer íntimament als seus fidels,
els revela la seva aliança. R

Sl 24,4-5AB.8-9.10.14 (R.: 1B)

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica
Germans, que el Senyor faci créixer fins a vessar l'amor que us teniu els uns als altres i a tothom, tal com nosaltres també us estimem. Que ell refermi els vostres cors perquè siguin sants i nets de culpa davant Déu, el nostre Pare, el dia que Jesús, el nostre Senyor, vindrà amb els seus sants. Amén.
I ara, germans, volem fer-vos una exhortació i un prec en Jesús, el Senyor. Vosaltres vau rebre el nostre ensenyament sobre la manera de comportar-vos i d'agradar a Déu; ja ho feu, però us demano que avanceu encara més. Ja sabeu els preceptes que us vam donar de part de Jesús, el Senyor.

1Te 3,12-4,2

Lectura de l'evangeli segons sant Lluch

En aquell temps, deia Jesús als deixebles: «Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb l'ai al cor, esverades pels bramuls de la mar embravida. La gent perdrà l'alè de por, pensant en els desastres que sobrevindran arreu del món, perquè fins l'estelada del cel trontollarà. Llavors veuran venir el Fill de l'home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat.
Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats. »Estigueu atents sobre vosaltres: Que l'excés de menjar i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor i us trobéssiu a sobre aquell dia de cop i volta, perquè vindrà, segur com un llaç, per a tothom, sigui on sigui de la terra.
Estigueu alerta pregant en tota ocasió i demanant que pugueu sortir-vos-en, de tot això que ha de succeir, i us pugueu mantenir drets davant el Fill de l'home.»

Lc 21,25-28.34-36

"Molt aviat sereu alliberats"

Comencem un nou any litúrgic amb el primer diumenge d’Advent. Prepararnos per a la primera vinguda de Crist ens ha d’ajudar per a estar a punt per a la segona vinguda. I el que ens diuen les lectures ens ajuden a saber què hem de fer ara i aquí. L’evangeli comença parlant dels signes de la fi dels temps: Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles... l’estelada del cel trontollarà. Però aquest és el moment de la victòria final de Crist: Veuran venir el Fill de l’home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat. Alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats. S’atansa l’hora del gran triomf final. Jesús demana que ens hi preparem: Estigueu atents. Que l’excés de menja i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor... Estigueu alerta pregant en tota ocasió. Són paraules que ens serveixen per a preparar-nos pel proper naixement de Crist, per a la seva primera vinguda.
La lectura de l’AT ens parla del naixement del fill de David: Aquells dies, faré néixer a David un plançó bo, que es comportarà en el país amb justícia i bondat. Aquest plançó és, evidentment, Jesús per al naixement del qual ens preparem en aquest temps d’Advent. Ja ens diu Jeremies que ell serà el salvador del poble: Aquells dies serà salvat el país de Judà i viurà confiada la ciutat de Jerusalem. I a ell l’anomenaran: El-Senyor-és-el-nostre-bé. Ens preparem per a rebre aquell que és la vida i la felicitat de tots els homes, el bé suprem que podem desitjar. Si Jesús ens convida a preparar-nos amb la pregària, amb la sobrietat, amb atenció al Senyor, sant Pau a la segona lectura ens recorda: Que el Senyor faci créixer fins a vessar l’amor que us teniu els uns als altres i a tothom. I després subratlla: Ja vau rebre l’ensenyament sobre la manera d’agradar a Déu: avanceu encara més i més. No ens cal buscar coses extraordinàries per a preparar-nos per al Nadal: l’amor a vessar per tothom, manifestat en la sobrietat (per poder ajudar els altres), en la pregària, en la despreocupació de les coses de la terra.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES